Techniek als hulpmiddel

Diensten

Vakgebieden en vakkennis

Ontwerp en advies

Beheer en onderhoud

Beoordeling en controle

Computerruimte

Projecttoezicht

Bliksembeveiliging

Brandmeld installatie

Datanetwerk

Elektrische installatie

Energiebesparing

Kabelberekening

Noodstroom installatie

Noodverlichting

PV-installatie

Verlichting

Ontwerp, advies en beheer is vakwerk. Kies voor het vakwerk dat uw gebouw verdient. Adviseur elektrotechniek; ontwerp, advies en beoordeling Advies technisch gebouwbeheer Wesselektro advies Welkom

Over Wesselektro advies


Uw adviseur elektrotechniek voor ontwerp, advies en beoordeling van elektrische installaties en de complete E- en W-installaties van computerruimten. Snel een helder Programma van Eisen of functioneel opgesteld bestek als basis voor uw installatie, serverruimte of onderhoud.

Wesselektro advies werkt landelijk als zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau elektrotechniek. Lees meer >

Contact


E-mail

030-6377154

Stuwmeer 84

3994 HK  Houten


Voorwaarden

DNR-2011

© Wesselektro advies

KvK 30191317

Privacy en disclaimer

Bijgewerkt op 16-02-2023

Bel  030-6377154

Stuur een e-mail

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

Delen op

Zo  moet het dus niet …

Overige diensten

Ontwerp en advies

Beheer en onderhoud

Computerruimte

Projecttoezicht

… en zo ook niet.

Diensten >

BEOORDELING en CONTROLE

Beoordeling of controle van een installatie is goedkoper dan een inspectie en heeft ook een ander doel. De beoordeling of controle kan afhankelijk van het resultaat wel leiden tot het advies alsnog een inspectie uit te laten voeren.


Een inspectie volgens NEN 1010 vindt alleen plaats bij oplevering van een nieuwe installatie, een grote wijziging of bij een grote uitbreiding.


Een inspectie volgens NEN 3140 betreft altijd een bestaande installatie en vindt, op basis van een risico analyse, periodiek plaats.


Gecertificeerde elektrotechnische inspecteurs vinden

SCIOS NEN 3140

(Filter op scope 8)Een objectieve beoordeling of controle van uw elektrische installatie geeft u als eigenaar of facilitair manager inzicht in de beschikbaarheid, kwaliteit en veiligheid van uw installatie.Beoordeling elektrische installatie

Ondeskundige aanleg, overbelasting, onnodige verlengsnoeren en slecht bijgehouden verdeelinrichtingen verhogen het risico op brand. Een elektrische installatie wordt dagelijks gebruikt en moet alleen daarom al veilig zijn. Een objectieve en onafhankelijke beoordeling of controle biedt dan duidelijkheid over de kwaliteit en veiligheid van een installatie en geeft bovendien aan in hoeverre herstel nodig is. Een beoordeling van een elektrische installatie door een onafhankelijke partij verschaft dan het noodzakelijke inzicht.


Beoordeling PV-installatie

De praktijk leert dat aansluiting, beveiliging, leidingaanleg of potentiaal vereffening niet altijd correct is aangebracht. Een onafhankelijke controle of beoordeling van de PV-installatie biedt dan inzicht in de kwaliteit en veiligheid. Een PV-installatie is tegenwoordig snel gerealiseerd en aangesloten op een bestaande elektrische installatie. Een correct aangesloten PV-installatie is veilig te gebruiken en produceert de geplande hoeveelheid energie.


Beoordeling computerruimte

Voor het (her)inrichten, opwaarderen en/of renoveren van een computerruimte of datacenter is het belangrijk eerst een goede inventarisatie te maken van de bestaande bouwkundige en technische situatie. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van koude en warme gangen, een cube, het plaatsen van high density apparatuur in een bestaande omgeving of het toepassen van vrije koeling. Aan de hand van een beoordeling of Quickscan van de ruimte en technische voorzieningen worden de mogelijkheden in kaart gebracht.


Beoordeling bedrijfsvoering elektrische installaties

NEN 3140 (bedrijfsvoering elektrische installaties) is in het kader van de ARBO-wet de norm voor controle op veiligheid. Periodieke beoordeling van uw bedrijfsvoering met betrekking tot de elektrische installatie maakt duidelijk of het beheer en de veiligheid in voldoende mate zijn geborgd binnen uw organisatie. Zo krijgt u antwoord op de vraag of uw installatie veilig kan worden gebruikt, of aan uw installatie veilig kan worden gewerkt, alle relevante documenten en verplichte elektrotechnische tekeningen aanwezig zijn en de verantwoordelijkheden zijn benoemd.


Neem contact op voor meer informatie of een onafhankelijke beoordeling van uw elektrische installatie.